Посадовцю із Рівненського ДАБІ "світить" до 10 років за хабар у 10 тис гривень

У прокуратурі Рівненської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою головного інспектора одного із відділів Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане із вимаганням).

Прокуратура затвердила обвинувальний акт стосовно особи та направила справу до Рівненського міського суду для розгляду. На підставі зібраних доказів встановлено, що посадовець органу державного контролю одержав 10 тис грн від жителя області за сприяння у виготовленні проектної документації на будівництво, а також уникненні останнього від відповідальності за виконання будівельних робіт до отримання відповідного дозволу.

Нагадаємо, інцидент трапився у грудні 2017 року одразу після одержання головним інспектором неправомірної вигоди. Стосовно обвинуваченого судом застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Довідково: за вказане кримінальне правопорушення передбачена відповідальність у виді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

За інформацією прес-служби прокуратури Рівненської області

Читайте також