Повідомили нові деталі в історії про затримання чоловіка з двома гранатами у Рівному

Вчора, 16 червня, у місті Рівному на вулиці Відінській біля супермаркету АТБ правоохоронці затримали 49-річного чоловіка, який в сумці ніс дві гранати з запалами. Про це портал "Рівне Медіа" вже повідомляв тут:

Сьогодні у поліції повідомі нові подробиці цього інциденту. Так, зазначають, що спочатку троє чоловіків розпивали алкогольні напої. Звідти і почався конфлікт. Одного із учасників "свята" обурило те, що він оплачує всі витрати. Через це 49-річний рівнянин залишив компанію, а коли повернувся, то мав при собі гранату. Чоловік погрожував підірвати вибухівку.

Один із присутніх учасників інциденту увімкнув камеру на телефоні і почав знімати події. В цей час інший чоловік викликав патрульних. Правопорушник намагався утекти.

Патруль затримав зловмисника у під'їзді житлового будинку. При перевірці сумки чоловіка, було виявлено два вибухонебезпечних предмети. Надалі з'ясувалось, що це гранати РГД-5. 

Патрульні викликали слідчих, вибухотехніків та рятувальників на місце події. Зловмисника помістили до ізолятора тимчасовго тримання.

Наразі вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні незаконного зберігання боєприпасів та хуліганський дій із застосуванням гранати.  

Як потім розповів підозрюваний, гранати знайшов на березі водойми, коли працював далекобійником і перебував у рейсі на Донеччині. Помешкання чоловіка вже обшукали - вибухівки чи незаконних предметів там виявлено не було. 

Читайте також