Повідомили про підозру рівнянину, який поранив підлітка під час стрілянини на Вербовій

Поліцейські викрили та встановили зловмисника, який на вулиці Вербовій у Рівному здійснив близько 8 пострілів із револьвера під патрон Флобер та поранив 14-річного підлітка. 

Про це повідомляє ГУ НП у Рівненській області. 

Учора, 30 листопада, чоловіку повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених частиною 4 статті 296 та частиною 1 статті 263 ККУ. 

Як з'ясували поліцейські, п’ятого жовтня близько 19:30 на вулиці Вербовій в районі житлового сектору компанії неповнолітніх через гучне спілкування зробив зауваження перехожий. Між ним та ще одним мешканцем району, який став на захист підлітків, виник конфлікт. Після цього чоловіки розійшлися. Утім, через деякий час на тому ж місці пролунали постріли. Діти почали втікати, а одна із куль влучила у 14-річного підлітка. Потерпілого, у якого діагностували тілесні ушкодження у вигляді рани потиличної ділянки голови та виявили стороннє тіло у м’яких тканинах, після надання меддопомоги відпустили. Однак, для повного обстеження хлопця госпіталізували до лікарні.

За результатами проведених першочергових слідчих дій та розшукових заходів оперативники встановили особу «стрільця». Ним виявився 54-річний рівнянин, який мешкає в будинку неподалік скоєного злочину. Під час проведення санкціонованого обшуку в його квартирі поліцейські виявили та вилучили револьвер, 63 придатних до стрільби патрони, зокрема 49 із них за результатами експертизи є бойовими припасами стрілецької вогнепальної зброї, та 14 — патронів Флобера.

Досудові розслідування за фактом хуліганства, вчиненого із застосуванням вогнепальної зброї, заздалегідь заготовленої для нанесення тілесних ушкоджень, а також незаконного зберігання зброї, боєприпасів тривають.

Максимальне покарання, яке може загрожувати підозрюваному — сім років позбавлення волі.

Читайте також