Повідомити поліцію Рівненщини можна буде через мобільний додаток

17 вересня у Головному управлінні Національної поліції в Рівненській області презентували мобільний додаток «My Pol». Програмний комплекс, який спрощує зв’язок між громадянами та поліцією, допомагаючи оптимізувати роботу правоохоронців.

Переваги цього мобільного додатку у тому, що він дозволяє із легкістю зв’язуватись із поліцією у форматі 24/7 за допомогою кнопки SOS. 

Завдяки інтерактивній карті можна знайти найближче відділення поліції та швидкої допомоги. «My Pol» дозволяє надсилати виклик із зазначенням геолокації та прикріпленням фото з місця події. Окрім того, додаток адаптований до потреб іноземців та людей із вадами зору чи слуху.

«Якщо громадяни бажають поінформувати поліцію про правопорушення, у мобільному додатку «My Pol» можна легко обрати категорію правопорушення, — зазначила інспектор-черговий ситуаційного відділу Людмила Козлюк. — У випадку загрози життю чи здоров‘ю користувачі можуть відправити екстрений виклик».

Втім, як підкреслила інспекторка, із кнопкою «SOS», як і у цілому з додатком, експериментувати чи зловживати не варто, адже поки екіпаж патрульних їхатиме на неправдивий виклик, хтось по-справжньому потребуватиме допомоги. 
Крім того, за завідомо неправдивий виклик спецслужб передбачена адміністративна відповідальність за статтею 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу. 

Також у додатку існує можливість оцінки роботи поліцейських за п‘ятибальною шкалою. Перші користувачі уже зробили це. 

Працює додаток як на Android, так і на iOS. Завантажити «My Pol» можна за посиланнями:
Google Play http://bit.ly/RivneMyPolGUNPAndroid
App Store http://bit.ly/RivneMyPolGUNPApple

До слова, мобільний додаток вже працює у 17-ти областях, а відтепер – і на Рівненщині.

Водночас, вирішується питання про доцільність функціонування поліцейського каналу «Рівне — безпечне місто», що був створений у месенджері Telegram.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 

Читайте також