Працівник Рівненської АЕС переміг у конкурсі наукових проєктів у сфері ядерної науки

Працівник РАЕС переміг у конкурсі наукових проєктів у сфері ядерної науки, атомної енергетики і промисловості «Атомні інноватори» – 2024.

Дмитро Коваль, начальник дільниці електричного цеху РАЕС став переможцем цьогорічного конкурсу «Атомні інноватори» у номінації «Прикладна розробка». Він презентував проєкт «Математична модель для числових розрахунків електромеханічних та електромагнітних перехідних процесів в схемі генерації та видачі потужності АЕС».

Конкурс започаткувало Українське Ядерне Товариство за участю Ради молодих вчених при відділені фізико-технічних проблем енергетики НАН України, Ради молодих вчених при відділенні ядерної фізики та енергетики НАН України та за підтримки провідних галузевих компаній.

Участь у конкурсі взяли фахівці, які працюють в атомній галузі та цікавляться енергетикою, її безпечним і ефективним використанням, новітніми технологіями. Також, на конкурсі свої проєкти презентували ще двоє працівників Рівненської АЕС – Іван Гаркуша та Едуард Омельчук.

Усі учасники конкурсу отримають заохочувальні призи, а переможці – грошові винагороди від організаторів та партнерів, а також всебічну підтримку в практичному втіленні або масштабуванні їхніх проєктів.