Представників ОТГ Рівненщини вчили користуватися системою Prozorro (ФОТО)

21 серпня 2018 року експерти громадської організації «Центр суспільних дій «Сівітас» взяли участь в організованому офісом реформ Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України практикумі на тему «Застосування законодавства у сфері державних закупівель. Система Prozorro».

У практикумі взяли участь очільники та представники органів місцевого самоврядування та об’єднаних територіальних громад, керівники та фахівці підрозділів, які займаються державними закупівлями.

Голова Центру «Сівітас» Володимир Зиль висвітлив особливості практичного використання Господарського кодексу щодо публічності комунальних підприємств, а також наголосив на доцільності створення Наглядових рад при комунальних підприємствах, особливу увагу приділивши перевагам для органів місцевого самоврядування.

Експерт Центру В’ячеслав Долід ознайомив присутніх з безкоштовною онлайн-системою візуалізації даних «Відкритий бюджет», основну увагу приділивши трьом її модулям, а саме: «Бюджет на мапі», «Комунальні підприємства» та «Paywatch». 

Представники Центру подякували виконавчому директору регіонального відділення Асоціації міст України Тетяні Грещук за можливість участі в семінарі-практикумі та запросили органи місцевого самоврядування Рівненщини до співпраці в рамках проекту «Прозорі комунальні підприємства», пообіцявши експертний супровід при впровадженні практик прозорості та підзвітності.

 Проект «Прозорі комунальні підприємства»реалізується «Центром «ЕЙДОС» за фінансової підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні в рамках Програми MATRA.

Читайте також