Прикрив собою чотирьох побратимів: на фронті загинув пастор-капелан Олег Марінченко

У боях за Україну загинув євангельський християнин-баптист Олег Марінченко. Це сталося на Херсонщині. 

Чоловік ще з 2014 року воював проти росії та служив капеланом та парамедиком. 

Про це повідомляє Капеланське служіння Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів. 

- Наш брат, Парамедик, військовий капелан Капеланське служіння ВСЦ ЄХБ України, кіборг ДАПу - Олег Марінченко «Архітектор»…

Загинув від прямого попадання російської міни великого калібру у бліндаж, де саме й перебував і надавав невідкладну допомогу пораненим братам по зброї. Поклав свою душу задля врятування друзів своїх...- йдеться у повідомленні. 

Як пише колишній член Нацради з питань телебачення та радіомовлення Сергій Костинський, який воював із Олегом Марінченком, той перед загибеллю врятував кількох своїх побратимів. 

- Під час чергового мінометного обстрілу міна пробила бліндаж й осколки забрали його життя. Своїм тілом він закрив, і тим самим врятував життя, чотирьом побратимам... На початку війни він вже був важко поранений. Міг не повертатися в роту. Але відповідальність перед братами, перед Богом, не залишили йому вибору. Місяць тому він прийшов у наш взвод. За цей місяць став одним з нас. Найближчим Другом. Наставником. Лікарем. Завдяки йому ми почали регулярно збиратися на спільну молитву. Перед відрядженням ми так само молилися разом. Останнім його словом перед відходом у Вічність було слово «Амінь». Він відійшов з посмішкою на обличчі. Перед цим ми разом з ним спали в одному бліндажі після важкого нічного чергування. Потім довго говорили. Потім молилися. Розділили каву та хліб. Перед обстрілом він зайшов до мене на пост. І це було востаннє, коли ми бачились.

Читайте також