Приватний острів біля узбережжя Ірландії продали за понад 6,3 мільйона доларів

Приватний острів з трьома пляжами та сімома будинками біля узбережжя Ірландії продали за понад 6,3 мільйона доларів. Анонімний покупець навіть не відвідав острів особисто, перш ніж купити його, переє Суспільне

Як пише CNN, острів Horse (Кінь) за площею 257 гектарів розташований на південному заході ірландського материка. Переговори щодо його продажу проходили переважно у мессенджері WhatsApp.

Відомо, що покупець з Європи бачив острів лише на відеороликах, перш ніж купити його. Брокери та експерти з туристичної галузі зазначають, що з початку пандемії і запровадження у країнах карантинних обмежень серед заможних людей значно зріс попит на приватні острови.

Куплений острів пропонує рясні зелені пейзажі, головний маєток і кілька гостьових котеджів з видом на Атлантичний океан. У XIX столітті на ньому жили працівники галузі видобування міді, а навколо острова були розставлені міни. У 1841 році на Хорсі жили 137 осіб, але до 1960-х років усі жителі його покинули. Зараз на ньому є приватний причал для поромів і катерів, вертоліт, ігровий будинок, тренажерний зал і тенісний корт.

"Острів Хорс — це унікальний трофейний актив. Пошук покупця під час COVID-19 був викликом, тому природно, що ми в захваті від цього результату", — заявив засновник і генеральний директор компанії Montague Real Estate, яка продала острів, Томас Балашев.

Він зазначив, що агенти все частіше намагалися продати нерухомість саме через віртуальні перегляди через пандемію, але мало продажів були настільки успішними, як цей. Водночас, хоча майже все дозвілля було призупинене через пандемію коронавірусу, попит на приватні острови весь цей час зростав.

Читайте також