Про мобільний додаток, відеонагляд і криміногенну обстановку на Рівненщині розповідав головний поліцейський області

Про криміногенну обстановку в області, покращення роботи з розкриття злочинів, функціонування та підтримання програми «Безпечне місто» говорили 2 грудня у Головному управлінні Національної поліції в Рівненській області його очільник Валерій Самчук та лідер команди "Зе" від Рівненщини Дмитро Соломчук. 

«Співпраця влади та поліції важлива у боротьбі зі злочинністю та забезпеченні правопорядку», — вважає головний поліцейський області Валерій Самчук. 

Дмитро Соломчук мав нагоду ознайомитися із роботою ситуаційного центру, спецлінією для прийому та реєстрації повідомлень «102», можливостями програми відеонагляду «Безпечне місто». 

У її рамках на території Рівненської області вже встановлено 373 камери відео спостереження, які допомагають поліції у розкритті злочинів та моніторингу безпекової ситуації на території Рівненщини. 

Дані з відеокамер активно використовуються працівниками поліції для встановлення обставин події, правопорушників, очевидців, маршрутів прибуття та залишення місця події зловмисниками, пересування осіб чи транспортних засобів. 

Валерій Самчук зауважив, що при впровадженні таких систем у населених пунктах області, у поліції готові підключати їх до ситуаційного центру ГУНП.  

Окрім того, Дмитро Соломчук дізнався про можливості мобільного додатку «My Pol», який дозволяє поінформувати поліцію про правопорушення, легко обравши відповідну його категорію. У випадку загрози життю чи здоров‘ю — користувачі можуть відправити екстрений виклик. 

Лідер команди "Зе" від Рівненщини Дмитро Соломчук також додав, що наразі він та його команда працюють із потенційними інвесторами, які готові будувати на Рівненщині заводи і фабрики. Усіх насамперед турбує одне питання — безпека:

Зустрівся з правоохоронцями, щоб обговорити основні проблеми структури. З важливого:

- внаслідок реформи децентралізації поліцейські готують 30 офіцерів в ОТГ. Це будуть місцеві жителі, які підтримуватимуть порядок в громадах. Кожен офіцер отримає укомплектований усім необхідним службовий «Renault Duster»;

- на Рівненщині щодня на службу заступає до 120 нарядів правоохоронців, які оперативно реагують на виклики громадян;

- для пошуку злочинців у Рівному працює 93 камери. Вони ідентифікують обличчя і номерні знаки автомобілів. Всього в області 373 подібні камери. Збільшивши їх кількість, зможемо зробити роботу поліцейських ефективнішою.

 

 

Читайте також