Пробне ЗНО-2018: що варто знати рівненським школярам?

Український центр оцінювання якості освіти затвердив наказ про проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання у 2018 році. Відтак, пробні тести можна буде пройти з таких предметів: українська мова та література, біологія, географія,історія України, математика, фізика, хімія, а також із німецької, англійської , іспанської і французької мов.  

Реєстрація для участі в пробному ЗНО триватиме з 9 до 31 січня 2018 року. Зареєструватися можна буде на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Щодо дати проведення, то пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури відбудеться 24 березня, з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, французької мов – 31 березня. У день проведення пробного тестування кожен зареєстрований учасник може скласти тест з одного навчального предмета.

Результати пробного ЗНО для осіб, які введуть свої відповіді до спеціального сервісу, будуть оприлюднені на інформаційних сторінках 30 березня – з української мови і літератури, з інших предметів – 6 квітня. 

До слова, пробні тести з біології, математики, історії України, географії, фізики та хімії можуть бути перекладені такими мовами: молдовською, кримськотатарською, польською, російською, румунською та угорською. Для цього будуть враховуватися реєстраційні дані учасників пробного незалежного оцінювання. 

Нагадаємо, що пробне зовнішнє незалежне оцінювання проходить з метою ознайомлення всіх охочих із процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання, структурою та змістом тестового зошита, порядком доступу до пункту тестування та робочого місця. 

Зокрема, Рівненська область входить до Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти. Як відомо з деяких джерел, у 2018 році участь у пробному ЗНО вартуватиме 130 гривень. 

Олеся БОРОВЕЦЬ