Програму "Інтелект України" все-таки викладатимуть у школах Рівненщини

Фото - відкриті джерела

«Інтелект України» не закривають, а «підтягують» до стандарту «Нова українська школа»

«Інтелект України» ніхто не закриває! Програму лише перевіряють на відповідність стандарту «Нова українська школа», який запрацює з 1 вересня 2018 року.

Міністерство освіти і науки пояснило, що Колегія міністерства затверджує лише типові освітні програми, а авторські, такі як «Інтелект України», затверджує Державна служба якості освіти. 

На офіційному сайті МОН повідомляється, що для школярів, які вже навчаються за відповідними програмами, нічого не змінюється і вони у звичному режимі продовжать навчання за старим стандартом. Так само авторам програм не потрібно отримувати жодного додаткового експертного висновку, вони можуть продовжувати роботу з обраними ними програмами.

Експертиза Державної служби якості освіти передбачає лише перевірку програм на відповідність новому освітньому стандарту «Нова українська школа». Перевірятимуть лише 1 цикл (1-2 класи) освітньої програми «Інтелект України» та інші авторські проекти. Така процедура передбачена новим законом «Про освіту».

На Рівненщині працює 636 шкіл. У 2018-2019 навчальному році набиратимуть 892 перших класи, а це близько 17 тисяч учнів. За проектом «Інтелект України» навчаються у 101 класі, у 27 загальноосвітніх закладах.

Варто зазначити, що «Нова українська школа» та «Інтелект України» мають багато спільного. Адже обидві враховують вікові особливості учнів та націлені на збереження та збільшення інтересу до навчання. Завдяки міжпредметним зв'язкам, інтегрованим урокам, засобам наочності та відеоматеріалам, об'єкт вивчення стає більш зрозумілим та цікавим.

Детально ознайомитися із підручниками-зошитами «Інтелект України» та «Нова українська школа» можна у вкладеннях. 

 

Прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА

Читайте також