Прокуратура Рівненщини провела лекцію студентам

Працівники прокуратури Рівненської області продовжують співпрацювати з навчальними закладами та із задоволенням проводять із студентами зустрічі, мета яких – набуття молоддю необхідних знань щодо захисту прав людини, а також у сфері запобігання злочинності та корупції.

Так, 20 березня 2018 року начальником відділу ювенальної юстиції регіональної прокуратури Сергієм Набухотним для студентів 1 курсу  юридичного факультету Міжнародного економіко-гуманітарного університету ім. Ст. Дем’янчука проведено лекцію на тему: «Попередження злочинності у молодіжному середовищі. Причини та підґрунтя існування, структура за видами злочинів. Булінг - соціально небезпечне явище».

Під час проведення навчального заходу з його учасниками обговорено проблемні питання притягнення до відповідальності неповнолітніх громадян, обставини та чинники, які впливають на неправомірну поведінку підлітків, рівень та структуру злочинності неповнолітніх на Рівненщині та превентивні заходи, що їх вживають правоохоронці з метою профілактики правопорушень серед молоді.

Особливу увагу звернуто на таке ганебне соціальне явище як «булінг» (цькування). Особливої актуальності ця тема набуває в контексті розвитку в Україні інклюзивної освіти, що передбачає навчання дітей з інвалідністю в загальноосвітніх навчальних закладах.

Майбутні юристи подякували Сергію Набухотному за цікаве і корисне спілкування.

Захід проведено у рамках започаткованої Генеральною прокуратурою України та Міністерством освіти і науки України практики проведення освітніх проектів та заходів з метою формування у молоді правомірної поведінки, самодисципліни, поваги прав інших людей, усвідомлення юридичної відповідальності за правопорушення.

Подібні зустрічі працівники органів прокуратури області будуть проводити і надалі.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також