Прокурори Рівненщини звітували за свою роботу

На сесіях місцевих рад поінформовано про результати діяльності Дубенської місцевої прокуратури

Виконувач обов'язків керівника Дубенської місцевої прокуратури Олег Стецюк на сесії Радивилівської міської ради, яка відбулася 23.01.2018, проінформував про роботу місцевої прокуратури на території Дубенського, Демидівського, Млинівського, Радивилівського районів та м.Дубно, виконавши вимоги статті 6 Закону України «Про прокуратуру» щодо інформування населення.

Про стан законності та результати діяльності прокуратури поінформовано також на пленарному засіданні сесії Млинівської районної ради, що відбулася 31.01.2018.

Так, на виконання покладених на органи прокуратури Конституцією та Законом України «Про прокуратуру» функцій, Дубенською місцевою прокуратурою упродовж 2017 року вживалися координаційні, організаційні та практичні заходи, а також спрямовувалися зусилля з метою забезпечення законності на піднаглядній території, у тому числі виконання працівниками правоохоронних органів своїх функціональних обов’язків, а також подолання злочинності та корупції, зокрема при використанні бюджетних коштів, у сферах земельних відносин, довкілля.

Відзначено, що протягом 2017 року зареєстровано на 3,8% кримінальних правопорушень менше в порівнянні з 2016 роком. Менше вчинено тяжких злочинів та злочинів середньої тяжкості. Значно зменшився ріст злочинності у сфері власності (найпоширеніша категорія вчинених злочинів), цьому сприяла значна кількість призначених покарань у виді реального позбавлення волі. У минулому році таких правопорушень зареєстровано 766 на противагу 1034 за аналогічний період позаминулого року. Також не допущено росту злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості, проти волі, честі та гідності особи, злочинів, вчинених проти безпеки руху та експлуатації транспорту.

Разом з тим, дещо зріс відсоток вчинення особливо тяжких злочинів та злочинів невеликої тяжкості. У цьому напрямку прокурори спільно з правоохоронними органами працюватимуть, посилюючи превентивні заходи.

Також було закцентовано увагу на здобутках прокурорів та їх досягненнях на різних напрямах діяльності.  

Так, за процесуального керівництва прокурорів Дубенської місцевої прокуратурою завершено досудове розслідування у 3 кримінальних провадженнях стосовно 3 громадян (жителі м. Дубно та м. Радивилів), які виготовляли, зберігали та збували наркотичні речовини для всіх охочих. Також розслідувано злочини, що пов’язані з отриманням громадянами субсидій для відшкодування витрат на оплату ЖКГ, де завдяки спільній діяльності слідчих Національної поліції та місцевої прокуратури бюджетні кошти повернуто державі.

З метою поновлення порушених інтересів держави та громадян місцевою прокуратурою вживалися представницькі заходи. Так, у 2017 році місцевою прокуратурою подано до суду 42 позовних заяви у межах адміністративного, цивільного, господарського та кримінального судочинства, на загальну суму понад 59 мільйонів гривень.

Забезпечено участь прокурорів Дубенської місцевої прокуратури у розгляді місцевими судами 480 кримінальних проваджень.

По завершенні свого виступу керівництвом Дубенської місцевої прокуратури надано вичерпні відповіді на запитання депутатів місцевих рад.

 

Матеріали Дубенської місцевої прокуратури Рівненської області

Читайте також