Прокуратура Рівного провела урок у одній з місцевих шкіл

27 лютого 2018 року працівники Рівненської місцевої прокуратури та Рівненського районного відділення поліції провели відкритий урок з правознавства у Великоолексинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Рівненської районної ради.

Учнів старших класів було ознайомлено із особливостями та відмінностями між адміністративною та кримінальною відповідальністю. Закцентовано увагу на дотриманні належної поведінки як у школі, так і поза нею, зокрема у побуті.

Прокурор Рівненської місцевої прокуратури Ірина Бойко-Максимчук ознайомила підлітків із загальними поняттями права, обов’язками і правами кожного громадянина, детальніше розповіла про структуру органів прокуратури, її функції. Знання у школярів було закріплено запропонованими ситуаційними задачами, на які діти дали відповіді та запропонували шляхи вирішення різних проблемних ситуацій, що можуть виникнути у їх житті.

Діти уважно та з цікавістю слухали правоохоронців, ставили різноманітні питання, зокрема розпитували про те, в яких навчальних закладах і на яких умовах можна здобути освіту, аби стати у майбутньому правоохоронцями.

Педагоги Великоолексинської ЗОШ відмітили, що такі візити правоохоронців однозначно позитивно впливають на дітей. Адже окрім, профілактичної бесіди, діти отримали масу позитиву від спілкування з прокурорами та поліцейськими у неформальній обстановці.

 

Матеріали Рівненської місцевої прокуратури

Читайте також