Прокурор Рівненської області вимагає від поліції розкриття підпалів авто

Вчора у прокуратурі Рівненської області пройшла координаційна нарада керівників правоохоронних органів Рівненської області на тему: «Про стан запобігання і протидії корупції на території області у 2017 році». В заході взяли участь голова Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Муляренко, перший заступник голови Рівненської обласної ради Олександр Корнійчук, керівники усіх силових відомств, а також органів державного контролю Рівненщини. Серед запрошених -  керівники та працівники територіальних управлінь та відділів правоохоронних органів, а також регіональної та місцевих прокуратур.

Прокурор Рівненської області Богдан Подубинський відзначив, що у 2017 році не допущено росту злочинності та досягнуто значно нижчого рівня, ніж по державі, кримінальних правопорушень - на 10 тис. населення (в області – 98,2; по державі –123,3).

Крім того, заявили, що на Рівненщині посилено протидію корупційним проявам – у цій сфері до суду скеровано 44 кримінальні провадження. Знешкоджено 7 організованих злочинних груп, з них 2  - з корупційними зв’язками.  До суду скеровано обвинувальні акти у 15 кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у бюджетній системі, 17 – щодо незаконних оборудок у лісовій сфері, 46 – за фактами незаконного видобування бурштину. Постійно тривала і надалі є важливою робота з попередження, виявлення та припинення незаконних операцій із землею, порушень, пов’язаних із сепаратизмом, у сфері оподаткування.

Обговорили також і проблемні питання в організації діяльності правоохоронних органів, які потребують невідкладної реакції, аби ліквідувати підґрунтя для негативних тенденцій у загальній структурі злочинності. Закцентовано увагу присутніх на необхідності посилення дієвих, в т.ч. превентивних заходів у боротьбі з кримінальними правопорушеннями, пов’язаними із незаконним обігом зброї, проти громадської безпеки, авторитету органів державної влади, підлітковою, рецидивною та груповою злочинністю, а також умисними вбивствами, яких сталося у минулому році більше, ніж у попередньому.

Не досягнуто бажаних результатів, на переконання керівника регіональної прокуратури, в роботі органів досудового розслідування щодо розкриття злочинів. Значна частина кримінальних правопорушень залишається нерозкритою, а відтак злочинці – не зазнали покарання.

Особливо викликають негативний резонанс у суспільстві факти пошкодження майна громадян, зокрема підпали автомобілів, які в області в минулому році стали систематичними. Богдан Подубинський висловив вимогу до усіх правоохоронних органів негайно вжити додаткових заходів аби вплинути на цю проблему, а також адекватно реагувати на криміногенну обстановку на території області з притаманними їй проблемами.

- Насамперед очікую ефективної роботи на цьому напрямі від прокурорів - процесуальних керівників, а також оперативних та слідчих підрозділів усіх правоохоронних органів. Тільки у злагодженій співпраці та у координації буде досягнуто результатів, які очікує від нас суспільство, -  наголосив прокурор області.

За інформацією прес-служби прокуратури Рівненської області

Читайте також