Прокурора з Рівненщини покарали за затягування справ

Начальнику Дубровицького відділу Сарненської окружної прокуратури Вадиму Мичці призначили догану. 

Таке рішення прийняла КДКП. 

Як зазначається, у 2019-2021 роках прокурор здійснював процесуальне керівництво у трьох кримінальних провадженнях, в тому числі щодо незаконного видобутку бурштину, а також клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру

Обвинувальні акти після затвердження надходили до суду в середньому через три місяці. Суд ці справи закрив, тому що обвинувальні акти надійшли після завершення строку досудового слідства. Скаргу на прокурора подав його обласний керівник.

Перед комісією прокурор Мичка пояснював недоліки великим навантаженням, оскільки з 2020 року його призначено старшим групи прокурорів більш ніж у 600 провадженнях і він підтримував публічне обвинувачення більше як у 100 провадженнях. В одному випадку обвинувальний акт з додатками зберігався в сейфі поміж інших документів та був помилково там залишений, як такий, що вже надісланий до суду.

Прокурор повністю визнав, що не проконтролював ситуацію. Запевнив, що вжив заходів, щоб такого не траплялося у майбутньому.

Комісія з’ясувала, що по двох із трьох випадків порушення однорічний строк для накладення дисциплінарного стягнення вже сплинув. Відтак прокурора вдалося притягнути тільки за один випадок порушення. Йому призначили догану. 

За матеріалами 368.media

Читайте також