Прощання з полеглими Героями в Рівному організовує викладачка хорових дисциплін

Прощання із загиблими Героями в Рівному організовує Ірина Музичук. 

Про це розповіли в КП "Спецкомбінат-ритуальна служба"

До її обов'язків входять проведення прощальної церемонії, надання слова для прощання та організація пішої ходи.

- Але це лише частковий перелік завдань. Насправді організатор ритуалу – це людина, яка підтримує, керує та полегшує процес прощання, забезпечуючи порядок від початку і до завершення церемонії. Крім цього, має обов'язки з ведення документації, оцифрування реєстру померлих, ведення карт-схем кладовищ міста.

Жінка понад 20 років обіймає посаду організатора ритуалу, а також виконує роль голови профспілки підприємства. Прийшла працювати у “Спецкомбінат” у лютому 2002 року, маючи за плечима закінчення школи з медаллю та диплом з відзнакою викладача хорових дисциплін.

Після трагічної загибелі чоловіка Ірина залишилася сама з малою дочкою в великому місті. В центрі зайнятості їй запропонували звернутися на вакантну посаду в КП «Спецкомбінат – ритуальна служба». 

Згодом Ірина здобула ще одну освіту на культурологічному факультеті РДГУ, де з відзнакою захистила дипломну роботу на тему «Поховально – поминальна обрядовість в системі функціонування традиційної культури».

Сьогодні Ірина Іванівна здобуває ще одну освіту - магістра психології в інституті післядипломної освіти НУВГП 

Окрім усього іншого Ірини Музичук відповідає за проведення Героїв в останню дорогу.

- Вона забезпечує, щоб кожна церемонія прощання з нашими захисниками була сповнена гідності та поваги, адже ці люди пожертвували своїм життям заради нашої свободи та безпеки. Її відданість та професіоналізм у цьому особливому аспекті роботи важко переоцінити, адже вона робить усе можливе, щоб родини могли гідно попрощатися зі своїми близькими, - йдеться у повідомленні. 

- Робота організатора ритуалу - дуже непроста, адже супроводжується постійним психоемоційним напруженням, можливим посттравматичним стресовим розладом. Не можна забути й про різні несприятливі погодні умови, що, звісно, впливає на здоров’я.

Проте, Ірина має свої секрети, які допомагають їй відновлюватися - це родина та постійне вдосконалення своїх знань і навичок. Вона каже, що здобуття нового досвіду та навчання допомагають залишатися сильною і готовою допомогти іншим. А ще дуже допомагає активна громадянська позиція по життю та обов'язки голови правління ОСББ, - додають у КП "Спецкомбінат-ритуальна служба". 

 

Читайте також