Протаранив відбійник: на Рівненщині п'яний водій, якого ще рік тому позбавили прав, скоїв ДТП (ФОТО)

Вчора, у понеділок, 4 листопада, близько 20 години на Рівненщині у дачному масиві села Нова Українка Рівненського району на вул. Центральній трапилась ДТП. 

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області, автомобіль «Volkswagen Passat B6», за кермом якого перебував 36-річний водій, протаранив відбійник біля зупинки громадського транспорту. До слова, перед аварією до поліції надійшло одразу два повідомлення від громадян про те, що саме цей водій, ймовірно, за кермом у нетверезому стані. Відтак, на пошуки автомобіля орієнтували екіпажі патрульних поліцейських.

Прибувши на місце ДТП, патрульні помітили, що водій справді виглядає п'яним, тому попросили кермувальника пройти освідування. Втім, він відмовився "дути" у «Драгер» на місці пригоди так само, як і відмовився від медичного освідування у лікарні.

Як відомо, відмова від проходження огляду на стан сп’яніння є окремою підставою для притягнення до адміністративної відповідальності незалежно від того, тверезий водій чи ні, а відмова пройти освідування фактично прирівнюється до визнання своєї провини. Тому патрульні в присутності двох свідків склали адмінпротоколи за двома статтями КУпАП - ст. 130 (керування у стані сп'яніння) та ст. 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортного засобу).

Коли ж копи хотіли вилучити у водія його посвідчення, виявилося, що у нього його немає, адже ще рік тому - у листопаді 2018 року - суд вже позбавив його на 1 рік права керувати транспортними засобами нетверезу їзду. Відтак, патрульні склали на нього ще один адмінпротокол за керуввання автомобілем без відповідних документів. Тепер на горе-водія чекає суд.

До слова, за десять місяців 2019 року працівники поліції вже склали загалом майже 2 тисячі адмінпротоколів на водіїв, які перебували за кермом у нетверезому стані. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також