Проти мера Рівного відкрили кримінальне провадження через різкі висловлювання

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження проти міського голови Рівного Олександра Третяка. Причиною цьому стало висловлювання мера щодо представників ромської національності у Рівному.

Про це повідомляє rivne.online.

Зокрема, 9 червня Олександр Третяк у ефірі "Радіо Трек" прокоментував скарги містян щодо поведінки ромів. Йдеться про те, що роми жебракують у центрі Рівного, псують чуже майно та чіпляються до людей. На це мер зазначив, що "йде до того, що всіх запакують в автобус і відвезуть в їхнє рідне Закарпаття".

За свої емоційні висловлювання пан Третяк перепросив, однак це не допомогло і на нього відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (розпалювання національної чи расової ворожнечі). 

У поліції факт кримінального опровадження підтвердили. За сказане Олександру Третяку загрожує штраф від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400-8500 грн.) або обмеженням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Читайте також