Путін оголосив "приєднання" окупованих областей України і назвав це "волею мільйонів людей"

Путін заявив про «приєднання» Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей до росії, назвавши це "волею мільйонів людей".

Про це повідомляє Суспільне.

На так званій церемонії підписання про приєдання були присутні високопоставлені російські чиновники, зокрема міністр оборони кремля Сергій Шойгу і глава Чечні Рамзан Кадиров, але патріарх РПЦ Кирил не був присутній через позитивний тест на коронавірус.

"Люди свій вибір зробили, однозначний вибір. Сьогодні ми підписуємо договір про прийняття до складу ДНР/ЛНР, Запорізької та Херсонської області. Упевнений, що федеральні збори підтримають конституційні закони про прийняття та утворення в Росії 4-х нових регіонів, 4-х нових суб'єктів Російської Федерації", — сказав путін на початку свого виступу.

Російський президент також згадав про "трагедію розпаду Радянського Союзу", але наголосив, що "Росія і не прагне повернення до СРСР". Він закликав Київ "сісти за стіл переговорів і припинити війну".

"Люди на Донбасі, в Херсоні і Запоріжжі стають нашими громадянами назавжди. Ми закликаємо київський режим негайно припинити всі бойові дії, ту війну, яку він розв'язав ще у 2014 році та повернутися за стіл переговорів. Ми готові до цього. Але вибір народу в Донецьку, Луганську, Запоріжжі, Херсоні обговорювати не будемо. Він зроблений, Росія його не зрадить", — зазначив він.

Також Путін назвав обмеження для росіян, які запроваджують західні країни через вторгнення РФ в Україну "русофобією" і "расизмом".

Під час виступу, президент РФ повернувся до "історії", зазначивши, що "Захід" "підсаджував цілі народи на наркотики заради землі та ресурсів". Потім він наголосив, що США двічі застосували ядерну зброю, згадавши Хіросіму і Нагасакі. Згадав Путін і про "біологічну зброю від Заходу, та експерименти над людьми, які проводилися і на території України".

Російський президент також зазначив, що вибухи на "Північних потоках" були "диверсіями".

"Англосаксам вже мало санкцій, вони перейшли до диверсій. Неймовірно, але факт, організувавши вибухи на міжнародних газових магістралях "Північного потоку", що проходять дном Балтійського моря. Фактично розпочали знищення загальноєвропейської енергетичної інфраструктури", — сказав він.