П`ятеро чоловіків хотіли виїхати "зайцями" з України в Словаччину

Сьогодні вночі прикордонники Чопського загону завадили спробі незаконного перетину кордону п'ятьма громадянами України, які мали намір поза контролем дістатися Словаччини. Усі п'ятеро – чоловіки призовного віку, які всупереч рішенню Уряду спробували виїхати за межі країни, аби уникнути мобілізації. Про це повідомили у  Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

Ухилянтів знайшли під час перевірки рейсового автобуса, який прямував на вибуття з України через пункт пропуску «Ужгород". Прикордонний наряд помітив, що у транспортному засобі перебуває на 5 осіб більше, ніж було зазначено. З'ясувалося, що чоловіки незаконним шляхом потрапили в автобус. Найімовірніше, сприяли їм у цьому водії транспортного засобу.

Під час огляду у чоловіків виявили кошти в іноземній валюті, які ухилянти, вірогідно, мали заплатити після переправлення через кордон.

На місце події викликали співробітників Національної поліції. На адресу ГУ НП у Закарпатській області прикордонниками направлено повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень за ст.336 ККУ «Ухилення від призову за мобілізацією» відносно затриманих та ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через ДКУ» відносно водіїв.