П`ятниця, 13-те: що не можна робити цього дня

Фото - ілюстративне

Сьогодні, 13 листопада, другий день у 2020 році, коли п'ятниця припадє на "нещасливе" число - перша була у березні. Саме після тієї п'ятниці, наступного тижня, по всій Україні запровадили жорсткий карантин, який тривав три місяці. Цікаво, що після цієї п'ятниці, 13-го листопада, на українці чекає нове випробування - "карантин вихідного дня".

Чому П'ятниця, 13 - нещасливий день

Цей день давно обріс безліччю міфів і легенд. За однією з них, Страсна п'ятниця, коли розіп'яли Христа, була якраз 13-м днем місяця. І що тамплієрів заарештували 13 жовтня 1307 року. Однак наукових підтверджень цьому немає.

Більш того, згідно з науковими дослідженнями, письмові твердження, що п'ятниця, 13 є "чорним", "недобрим" і вкрай невдалим днем почали зустрічатися лише два-три століття тому. Наприклад, одне з найбільш ранніх таких тверджень - це біографія композитора Россіні 1868 року. У документі якраз йдеться, що він, "як багато італійців, вважав п'ятницю вдень невдачі, а тринадцять - числом невдачі, примітно, що помер він у п'ятницю, 13 листопада".

І, звичайно, відмінною рекламою цього дня послужили фільми "П'ятниця, 13" про кровожерного маніяка Джейсона Вурхиза. Однак тут варто пам'ятати, що ця страшилка ще молодше, ніж літературні згадки забобони: перший фільм франшизи був знятий в 1980 році, а потім пішли численні римейки.

П`ятниця, 13 - що не можна робити, щоб уникнути проблем

Багато людей вважають за краще перестраховуватися. З точки зору збереження власної психіки, розслабитися і відпочити в останній робочий день тижня - не так вже й погано.

13 листопада 2020 року - це 27-а місячна доба, коли Марс є статичним, тому будь-які активні дії можуть не давати бажаного результату, проекти гальмуватися, а плани - зриватися. Плюс тривають магнітні бурі.

Загалом, в цю п'ятницю, 13 листопада 2020 року, найкраще зайнятися медитацією, корисно сходити в церкву і займатися просвітою і просвітленням.

Езотерики та астрологи забороняють в цю місячну добу:
рвати квіти;
рубати дерева;
знищувати що-небудь живе;
перебувати в натовпі;
з'ясовувати стосунки з керівництвом;
займатися ризикованими проектами.

День сприятливий для початку ремонту і вирішення питань з нерухомістю.

А тепер конкретно про п'ятницю, 13 - як кажуть забобони, що в цей день не можна:
брати і давати в борг;
змінювати роботу, виходити на нову роботу;
підписувати важливі документи і починати нові справи;
подорожувати;
розповідати про свої сни;
виглядати в дзеркало перед сном;
сваритися;
грати весілля;
садити дерева / пересаджувати рослини.

А взагалі найголовніше правило п'ятниці, 13-го - це не піддаватися паніці і забобонам, не дозволяти будь-яким дрібницям псувати собі настрій.

Деяким людям в п'ятницю, 13-го, краще не залишати будинок без крайньої необхідності, попередила астропсихолог.

Читайте також