П`ятьох бійців із Рівненщини провели в останню дорогу

На Рівненщині попрощалися із п'ятьма воїнами: Анатолієм Бігуном, Олександром Матеяшем, Ігорем Андрощуком, Леонідом Шелудьком і Юрієм Брилем.

Про це повідомили у пресслужбі Рівненської ОДА.

Анатолій Бігун проживав у селі Тутовичі Сарненської ТГ. У січні 2024 року був мобілізований до лав ЗСУ та проходив службу в складі однієї з окремих бригад ТРО. Чоловік мав звання старшого сержанта. Під час проходження військової служби стан здоров’я бійця погіршився. На жаль, 26 вересня в лікарні захисник помер.

Олександр Матеяш народився 11 серпня 1992 року в Квасилові, що у Рівненській ТГ. Закінчив місцеву школу й опанував професію електрогазозварювальника у Квасилівському професійному ліцеї. Працював за фахом на цементно-шиферному заводі. Став на захист України у 2024 році. Солдат Олександр Матеяш загинув, виконуючи бойове завдання в Курській області. Поховали захисника в селі Здовбиця.

Ігор Андрощук народився 12 серпня 1973 року, проживав у селі Розваж. Воїн загинув 28 вересня 2024 року внаслідок отриманих поранень під час обстрілу в Донецькій області. Поховали захисника на місцевому кладовищі.

Юрій Бриль народився 19 липня 1991 року, проживав у Дубні. Чоловік закінчив Дубенське професійно-технічне училище. Займався спортом і захоплювався риболовлею. У липні 2023 року був призваний на військову службу до лав ЗСУ. Інспектор прикордонної служби - навідник мінометів відділення вогневої підтримки, старший солдат Юрій до останнього залишався вірний військовій присязі. Воїн отримав важкі поранення 30 серпня 2024 року під час мінометного обстрілу на Харківщині, унаслідок яких через місяць помер у медзакладі Києва. Поховали Юрія на місцевій Алеї Слави.

Леонід Шелудько народився 27 липня 1973 року, проживав у селі Квітневе Варковицької громади. Чоловік був призваний на службу в липні 2024-ого, служив кулеметником стрілецького відділення. 20 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання воїн отримав несумісні із життям поранення. Поховали полеглого на місцевому кладовищі.