Райлікарні та сімейні лікарі Рівненщини отримають додаткове обладнання

Проект Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» вже не перший рік втілюється на Рівненщині. Відтак, на даний час законтрактовано більше 3,5 млн. доларів.  Зараз триває ціла низка важливих і дороговартісних закупівель. Ця сума збільшиться майже в двічі, до 7 млн. доларів вже до кінця цього кварталу.

«Після того, як у нас розпочнуться будівельні роботи, ця сума буде збільшуватися постійно. Адже досить великий сегмент проекту – ремонт будівель у лікарських амбулаторіях. У нас попереду ще два етапи закупівель медичного обладнання. 28 лютого ми розкриваємо пропозиції по медичному обладнанню для районних лікарень. Одразу після того ми оголошуємо про закупівлю обладнання для сімейних лікарів, - розповів керівник групи впровадження Сергій Рибачок.

Відтак, для сімейних лікарів закуплять майже 5 тисяч одиниць медичного обладнання.

Фото - "Рівне Медіа"

«Районні лікарні отримають кардіоваскулярні сканери, велоергометри, діагностично-лабораторне обладнання. Відповідно до того кабелю, який ми підготували до обладнання. Кожен з 16-ти районів кардіологічне відділення отримає додаткове обладнання. Це дозволить пришвидшити процес діагностування. А операційні втручання проводитимуться в Рівному та, в майбутньому, в Сарнах», - додав Сергій Рибачок.

До того ж, сімейні  лікарі отримають діагностичне обладнання. Обіцяють багато портативного обладнання, зокрема, кардіографи.

Читайте також