Рекламу із зображенням проросійського політика Мураєва знову розвісили у Рівному (ФОТО)

У Рівному знову з'явились борди із зображенням проросійського політика та екс-регіонала Євгена Мураєва та його телеканалу "НАШ". Зокрема це можна помітити на перехресті вулиць Кн. Володимира-Шухевича Литовської. 

Зазначимо, що нещодавно на цьому ж перехресті можна було побачити такий самий борд політика, однак, згодом він швидко зник. 

Як розповіла працівниця міського управління ЖКГ Наталія Радаєва, за розміщенням даної реклами стоїть агенція "Фрезія". 

Дозвіл у них діючий, борд встановлений, згідно із рішенням виконкому. Але зміст реклами там ми не контролюємо, - додала чиновниця. 

Тим часом у самій агенції нічого протиправного у розміщення даної реклами політика не вбачають. Замовлення надходило від телеканалу "НАШ". 

Наразі ліцензія їхня дійсна, тому відмовити їм не можемо. Нічого особистого - просто бізнес, - розповів заступник директора агенції "Фрезія" Павло Співак. 

Нагадаємо, Євген Мураєв відомий своїми українофобськими висловлюваннями. Зокрема Революцію Гідності він називав "державним переворотом", а війну на Донбасі - "громадянським конфліктом", при цьому заявляючи, що обидві сторони отримують допомогу з боку іноземних держав: Україна - від США, а бойовики - від Росії. 

Що стосується телеканалу "НАШ", то на ньому теж неодноразово лунали проросійські меседжі. У грудні 2020 року телеканал влаштував телеміст із представником терористичної організації "ЛНР" Родіоном Мірошником. За телеміст канал отримав два попередження та два штрафи на 200 тис. грн. 

Нацрада з питань телебачення та радіомовлення неодноразово призначала позапланові перевірки на телеканалі. У вересні Нацрада з питань ТБ та радіо звинуватила канал у корушенні закону «Про телебачення й радіомовлення», а саме у таких порушеннях.

  • розпалюванні національної, расової чи релігійної ворожнечі;
  • ненависті у висловлюваннях, які були поширені в ефірі;
  • неусунення попередніх порушень.

Нині Нацрада оскаржує ліцензію телеканалу у Окружному адмінсуді Києва. 

Читайте також