Реконструкція стадіону "Авангард" викликала суперечки між депутатами: рішення прийнято

У сесійній залі Рівненської міської ради палка дискусія розгорілася навколо реконструкції стадіону "Авангард".

Саме нанинішній позачерговій сесії міські обранці повинні розглянути лише одне питання - про зміни до бюджету міста Рівного на 2018 рік. Йдеться про суму у 40 млн 300 тис. грн, які планують розподілити між реконструкцією стадіону і ремонтом доріг у місті.

Втім, у деяких депутатів виникли сумніви щодо доцільності виділення перших 20 млн грн зі 170 млн на реконструкцію спортивної споруди у центрі міста.

Зокрема, депутат Рівнеради від Радикальної партії Ляшка Роман Стасюк зазначив, що це питання треба детально вивчити, адже виникає питання, чи є потреба у реконструції "Авангарду", якщо у жовтні минулого року депутати вже виділили 20 га землі на вул.Костромській неподалік Пагорбу Слави для побудови нового сучасного спорткомплексу. Тому пан Стасюк вважає за потрібне проаналізувати, чи не краще було б відмовитися від ідеї реконструкції, а збудувати новий стадіон на 20 га.

Депутат запропонував перенести голосування за виділення 20 млн для "Авангарду" на інше засідання, а нині голосувати лише за кошти для доріг. Втім, депутати Рівнеради не підтримали цю ідею.

Відтак, в результаті дискусій і обговорень, міські обранці таки повернулися до початкового проекту рішення, запропонованого бюджетною комісією, про розподіл бюджетних коштів у розмірі 40 млн 30 тис. грн, з яких 20 млн підуть на реконструкцію "Авангарду", а 15 млн - на ремонт доріг у місті на вулицях Макарова, Шухевича та ділянці від Соборної до Коцюбинського.

За це питання проголосувало 35 депутатів, тож рішення прийнято.

Марина НАЗАРЧУК

Читайте також