Рекордна кількість випускників у Здолбунові набрали по 200 балів у мультитесті

Одинадцять здолбунівських випускників набрали під час тесту максимальні 200 балів за предмет. У порівнянні з попередніми роками це – рекордний результат не лише для громади, але й для колишнього Здолбунівського району. Понад те, двоє випускників набрали по 200 балів одразу з двох предметів.

Інформують на сторінці Здолбунівської громади.

«Двістібальників» цьогоріч підготували два навчальних заклади нашої громади: Здолбунівські ліцеї №6 та №2.

Назарій Монтицький зі Здолбунівського ліцею № 6 набрав 200 балів з двох предметів – української мови та математики. З історії у нього теж чудовий результат – 192 бали. Такі здобутки дали змогу абітурієнту вступити до Київського політехнічного університету, де він вивчатиме IT-сферу. 

«Я готувався до математики, української мови та географії. Проте розпочалась повномасштабна війна, і  все перевернулось догори дригом. Та вважаю, що закінчив школу більш ніж успішно», – зауважує Назарій.

Педагоги Здолбунівського ліцею №6 підготували ще трьох абітурієнтів, котрі склали НМТ з одного предмету на максимальних 200 балів. 

Катерина Хабатюк взагалі не планувала складати ЗНО з історії. Однак, коли виникла така потреба, самотужки підготувалася і склала НМТ з історії на 200 балів.

«Мріяла стати лікарем, тому, не вагаючись, вступила до Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького на бюджетну форму навчання», – розповіла Катерина.

З максимальним результатом склав НМТ з історії й Максим Буряков.

«Історія сформувала мою національну свідомість, що є дуже актуальним нині. Я давно мріяв навчатися на спеціальності «Міжнародні відносини» в КНУ ім. Шевченка, однак у зв‘язку з війною та обставинами, які виникли, вступив до університету в Польщі. Вірю, що наша славна Україна переможе. Моя найбільша мрія зараз – щоб настав мир і відбудована Україна стала ще прекраснішою, ніж була доти», – каже хлопець.

Участь у двадцяти змаганнях дев’ять золотих, три срібних і чотири бронзових медалі, перемога кубку України з тхеквондо у 2019 році і 200 балів з математики – це все про випускника Віталія Пархомчука. Хоч, як зазначає сам Віталій, він «ніколи не був відмінником, і табелі це доводять». Та після 9 класу він «загорівся» математикою. Нині Віталія можна привітати зі вступом до Рівненського НУВГП, його майбутня спеціальність – інженерія програмного забезпечення.

Натомість Здолбунівський ліцей №2 випустив у дорослий світ аж семеро «двістібальників».

Надія Попчук зуміла набрати по 200 балів у тестах з української мови та історії. Відмінниця з п’ятого класу, протягом шкільного життя мала багато досягнень у предметних олімпіадах обласного рівня з англійської та німецької мов, а також історії. Тому з вибором майбутньої професії не вагалася – вступила до ЛНУ імені Франка, де вивчатиме іноземні мови.

Валерія Бойко отримала 200 балів у тестуванні з української мови. Участь у предметних олімпіадах з хімії та написання МАНівських робіт з англійської мови загартували її характер. Валерія стала студенткою Uniwersytet Marii Curie-Sk?odowskiej, Wydzia? Politoligii i Dziennikarstwa, Stosunki mi?dzynarodowe, а також студенткою факультету «Право» НаУ «Острозька академія».

Андрій Марчук отримав 200 балів з математики. Однокласники стверджують, що хлопець завжди надзвичайно виважений та спокійний. Тож поки що він ще обирає ВНЗ для подальшого навчання.

Натомість його однокласниця Анастасія Остапчук, яка отримала 200 балів у тесті з історії, вже стала студенткою НаУ «Острозька академія». Дівчина була впевнена, що чудово складе НМТ. Відразу після написання тесту вона емоційно ділилася з близькими: «А я казала! У мене 35 з 35! І вірю, і не вірю!»

Дівчина зі стрункою логікою і прекрасною пам’яттю Валентина Салата отримала 200 балів з математики. Мрію про професію архітектора плекала ще з середньої ланки школи. Перші успіхи в математиці, вдалий старт в олімпіаді та підготовка на курсах НУВГП випали на останній шкільний рік, але стали маленьким трампліном для великої мрії. Майбутній архітектор Валентина Салата здобуватиме професію у Рівному – в НУВГП.

Дарина Микусь зуміла здобути максимальний бал з української мови, а з математики та історії їй “не підкорився” лише один тестовий бал. Дарина захоплюється художньою фотографією, проте майбутнім фахом обрала медицину – стала студенткою ТНМУ ім. І. Горбачевського.

Анна Моргун – випускниця, без якої не обходилося жодне свято у школі. Вона брала активну участь у польській організації скаутів Harcerski Hufiec „Wo?y?”. Дарина мріє вступити до Akademia Mazowiecka w P?ocku.