Ремонт даху, система спостереження і оновлення корпусу: на рівненський «Електронік» чекають оновлення

Сьогодні на засіданні бюджетної комісії Рівненської міської ради депутати розглянули низку питань, серед як внесення змін до Програми розвитку Комунального підприємства «Дитячий санаторно-оздоровчий комплекс «Електронік-Рівне».

Директор закладу Олег Хижняк продемонстрував присутнім фотографії приміщень, дахів та інших локацій табору, які потребують нагального усунення проблем.

Серед іншого – це дах у приміщенні, де розташована соляна кімната. Там зберігається 20 тонн солі, яку працівники захистили самотужки. Втім, у закладі побоюються, що за рік-два почне руйнуватись все приміщення. Тож зреагувати потрібно негайно – обранці підтримали.

Також депутати погодили виділення додаткових коштів також на зміцнення матеріально-технічної бази «Електроніка». Зокрема, це придбання трактора, встановлення системи сигналізації, відновлення водопровідної вежі.

«Щодо трактора, то ми вже знайшли підходящий варіант для господарських потреб. У нас все: дрова, постіль та інше працівники носять вручну, взимку сніг прибирають лопатами. Це все люди роблять і ми хочемо спростити їм завдання, тож ця річ у господарстві потрібна. На систему сигналізації потрібно 100 тисяч гривень, щоб покрити всю територію. Це буде економічно вигідніше, адже один працівник не охоплює 6 гектарів, як може охопити ця система сигналізації. Відновлення водопровідної вежі: одна вежа в нас знаходиться за 800 метрів від табору, а інша – старіша, знаходиться на території «Електроніка», вона ці роки не працювала, але за дослідженнями вода там краща, аніж та, якою ми зараз користуємось. Тому хочемо за 50 тисяч прочистити стару та купити новий насос для того, щоб видобувати цю воду», - розповів Олег Хижняк.

Олег Хижняк - зліва

Від початку червня у «Електроніку» оздоровили понад 1300 дітей. За рахунок цього заклад отримав майже 10 мільйонів гривень.  Ці кошти планують спрямувати на ремонт в одному з корпусів, в тому числі замінити вікна та обладнання санвузлів. У «Електроніку» мають на меті запропонувати відвідувачам кращі умови та стати конкурентоспроможними, аби до них їхати і дорослі, і діти.

Читайте також