Револьвер, бензопила і боєприпаси: що намагались пронести у суди Рівненщини

Фото - Район Луцьк

У територіальному управлінні Служби судової охорони Рівненщини підбили підсумки службової діяльності з початку року та оцінили ефективність роботи кожного напрямку діяльності. Про це інформують у пресслужбі судової охорони області. 

Співробітники підрозділу охорони з початку 2020 року перевірили 52 609 громадян, у яких виявили 704 заборонених предмети. З них:

- 404 набої та боєприпаси

- 147 ножів

- 84 газових балончики

- 42 пістолети для відстрілу гумовими кулями

- 21 одиницю ножиць, викруток, саморобних «заточок», шприців, бензопил тощо.

- 3 пневматичних пістолети та револьвер «Флобера»

- 3 електрошокери та кастет.

За вказаний період співробітники Служби судової охорони, які несуть службу по забезпеченню громадського порядку у судових установах не допустили бо приміщень судів 16 громадян з підвищеною температурою, 12 громадян, які не мали, або відмовлялися одягати захисні маски та 36 осіб, які не були сторонами судового процесу. Нагадаємо, що такі обмеження діють відповідно до Постанови Кабінету Міністрів щодо карантинних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Також з початку року співробітники Служби припинили один прояв неповаги до суду, два випадки дрібного хуліганства, виявили предмет, ззовні схожий на холодну зброю у відвідувача суду та провели евакуацію людей під час двох неправдивих замінувань суду.

На нараді, присвяченій підведенню підсумків службової діяльності начальник теруправління полковник Служби судової охорони Віктор Мороз оцінив роботу підрозділу охорони на добре та наголосив на пріоритетних напрямках діяльності у наступному півріччі:

«Нашим головним завданням залишається - безпечне середовище у судах, адже кожен хто перебуває у приміщені суду повинен почуватися захищеним. Також, звертаю вашу увагу на якісну фахову підготовку наших співробітників. Штатна чисельність територіального управління росте, і ми маємо підійти до навчання кожного з особливою відповідальністю».

Читайте також