Рейдерство чи непорозуміння: на Рівненщині селянин не може працювати на своєму полі через приватне підприємство

Аграрій Віктор Братащук з Радивилівського району Рівненської області хоче працювати на землі, яку він орендує у власників паїв згідно з договором про оренду з липня цього року. Втім, він стверджує, що не може це робити через те, що його полями і досі користується попередній орендар - приватне підприємство «Агро-Експрес-Сервіс». Відтак, з цією проблемою селянин  звернувся до антирейдерського аграрного штабу при Рівненській ОДА.

 

 

Як з`ясували юристи, до липня цього року поля знаходилися у користуванні ПП «Агро-Експрес-Сервіс». Втім, після закінчення терміну дії договорів з цим підприємством 14 власників земельних паїв уклали угоди на оренду з Віктором Братащуком. Проте аграрій не може розпочати роботу на цих полях, бо «Агро-Експрес-Сервіс» досі не зібрав там урожай.

 

Учасникам аграрного конфлікту антирейдерський штаб порекомендував обдумати свої варінати вирішення ситуації, що склалася, і вже завтра сісти за стіл переговорів та вирішити цю проблему.

«Учасники конфлікту повинні зрозуміти, що аграрний штаб не захищає чиїхось приватних інтересів. Необхідно діяти у рамках закону. Орендарю не можна забороняти вільно користуватися землею. Звичайно, такі питання краще врегульовувати мирним шляхом, а не в судовому порядку», - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Читайте також