Рейдові групи будуть слідкувати, аби жителі Рівненщини не гуляли в парках і відпочинкових зонах

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Уряд прийняв рішення про посилення карантинних заходів. Одне із обмежень стосується заборони перебування у місцях відпочинку. Ці обмеження триватимуть до закінчення карантину – поки до 24 квітня.

Як повідомив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, наразі чекають офіційної публікації вчорашньої постанови. Після цього питання розглядатимуть на обласній комісії із питань ТЕБ та НС. Планується, що заборонять:

  • відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові та прибережні зони, за винятком вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності;
  • перебувати на дитячих та спортивних майданчиках, незалежно від віку особи; 
  • знаходитися на вулиці особам, які не досягли 16 років, без супроводу дорослих (нагадаємо, що досі ця заборона поширювалася на дітей до 14 років).

Контролювати це буде спеціальна рейдова група. За словами пана Тимошенка, туди увійдуть усі причетні структури:

«Національна поліція, Державна служба з надзвичайних ситуацій. Якщо там лісопаркові зони міста, то це й представники місцевого самоврядування. І в такий спосіб буде забезпечено контроль виконання даної постанови. Звичайно, порушення такої постанови трактується як адміністративне і органи Національної поліції вправі будуть виставляти штрафи», - пояснив заступник голови ОДА.

 

 

Читайте також