Результати соцопитувань: Віктор Шакирзян лідер електоральних вподобань у Рівному

На початку вересня серед жителів Рівного та Квасилова провели опитування стосовно їх електоральних вподобань. Результати оприлюднив соціолог Роман Микитюк, який не вперше прогнозує результати виборів, зазвичай вони досить точні. Також він має досвід співпраці зі всеукраїнськими соціологічними структурами, як от група «Рейтинг» та TNS.

Відтак, згідно із результатами дослідження, найбільше виборцям нині симпатизує Віктор Шакирзян. Якби вибори міського голови Рівного (Рівненської ОТГ) відбувалися найближчої неділі, за нього свої голоси віддали б 24,8% опитаних мешканців. Якщо взяти до уваги результати соціологічного дослідження, яке проводили минулого місяця, у Віктора Шакирзяна рейтинг продовжує зростати.

До трійки лідерів електоральних вподобань опитаних із значним відставанням увійшли Святослав Євтушенко (11,4%) та Віталій Коваль (8,1%). Далі – Галина Кульчинська (7,7%) та Юрій Вознюк (6,9%). 

На місцевих виборах жителі Рівного та Квасилова планують голосувати за політичну партію «Слуга народу», її підтримує 17,5% опитаних. Друге місце у рейтингу партій займає партія «Рівне Разом», лідером якої є Віктор Шакирзян. ЇЇ готові підтримати 16,9% респондентів.

Серед інших партій ситуація наступна: «Європейська солідарність» - 11,8%, ВО «Батьківщина» - 9,1%, ВО «Свобода» - 5,9%, «За майбутнє» – 5,5%, «Народний Рух України» – 5,1%. Є також і партії, які рівняни підтримують неохоче. Це «Голос», «ОПЗЖ», «Перемога Пальчевського», Радикальна партія Олега Ляшка, Партія Шарія та Громадський контроль. Згідно із результатами соціологічного опитування, вони виборчий бар'єр не долають.

До слова, представники соціологічної групи «Вибір» особисто спілкувались із респондентами, методом face-to-face. Загалом за 3 дні опитали 500 мешканців Рівного та Квасилова. Похибка репрезентативності не перевищує 4,4%. Із результатами опитування можна ознайомитись за цим посиланням

Читайте також