Рибалити можна: на річках Рівненщини завершилась нерестова заборона

30 травня 2022 року на річках Рівненської області закінчилась нерестова заборона. Проте закінчення весняно-літньої заборони на вказаних водоймах не означає безкарність та вседозволеність.

Повідомляють у Рівненському рибоохоронному патрулі.

Зокрема, дозволено лов риби на вказаних вдоймах, з берега або човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку та спінінгом. Крім цього, добова норма вилову риби на одну людину не повинна перевищувати 3 кг. Щодо підводного полювання, то воно дозволяється гарпунними рушницями (без застосування аквалангів) та при наявності посвідчення підводного мисливця.

На озерах та водосховищах нерестова заборона триватиме дпо 20 червня, у придаткових водах річок – по 10 липня. Рівненським рибоохоронним патрулем було розроблено інтерактивну карту основних місць нересту водних біоресурсів на території Рівненської області, з якою можна ознайомитись на офіційному веб-сайті управління.

Нагадуємо, що використання заборонених знарядь лову (сітки, ятері, павуки, екрани, драчі, ості та інші) є грубим порушенням Правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП) та передбачає штраф до 680 грн, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів. Окрім штрафу, порушник також має сплатити збитки, нанесені рибному господарству за кожен екземпляр незаконно добутої риби, відповідно до встановлених такс.

Читайте також