Рідні воїна з Рівненщини, який загинув біля Бахмута, просять присвоїти йому звання Героя

Рідні воїна з Рівненщини Бобра Василя Сергійовича, який загинув біля Бахмута 17 січня 2024 року, просять присвоїти йому звання Героя. На сайті Президента України опублікували відповідну петицію.

Народився Бобер Василь Сергійович в селі Богданівка, Корецького району у 1995 році. Закінчив місцеву школу, а потім продовжив навчання у ВПУ-24 міста Корець. З 19.05.2016 року проходив військову службу військовій частині 3035 Східного ОТО Національної Гвардії України.

Воїн безпосередньо приймав участь в АТО, в місті Слов'янськ, Донецької області. Нагороджений відзнакою Президента України "За участь в антитерористичній операції", відзнакою "Ветеран війни", та медалями: "Учасник АТО" та "Захисник рідної землі".

З перших днів повномасштабного вторгнення, а саме - з 25 лютого 2022 року став на захист Батьківщини. Спочатку служив у місцевій ТРО, а потім проходив перепідготовку на полігоні. Згодом був направлений у військову частину А4267 та був у складі 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс".

З грудня 2022 року боронив нашу державу на Донецькому напрямку. 17.01.2024 року загинув внаслідок бойових дій в районі населеного пункту Бахмутське, Донецької області.

"Василь був справжнім патріотом своєї країни. Як і в мирному житті, на цій жорстокій війні був відповідальним, наполегливив і зібраним. За словами побратимів, він був вправним і мужнім воїном, користувався повагою і авторитетом, був щедрим, відвертим, надійним товаришем. Василь не встиг створити свою сім'ю, в Героя залишились батьки, сестра та племінник", - йдеться у петиції.

Підтримати петицію можна тут.

Читайте також