Рідні загиблих в автокатастрофі на Рівненщині вимагатимуть відшкодування

Рідні загиблих у жахливій ДТП на Рівненщині хочуть отримати відшкодування. 

Про це розповіли їхні адвокати. 

Нагадаємо, ДТП сталась у суботу біля села Верхів. Тоді зіткнулись автоцистерна та маршрутка. Внаслідок аварії загинуло 14 людей. Зокрема серед них - родина військовослужбовця з Шумська Миколи Гвоздяра. 

- Син був на війні. 2 липня він приїхав у відпустку на день народження свого сина, якому 4 липня виповнилось 6 років. Вони з дружиною хотіли йому зробити подарунок: поїхали у суботу в Рівне в зоопарк. Їхали в Рівне потягом, і близько 13 години невістка подзвонила мені і сказала: "Мам, ми - вже на автовокзалі. Ми дуже задоволені, і чекаємо маршрутку "Рівне-Хмельницький", бо, каже, потяг буде аж ввечері, - розповіла мати загиблого воїна Надія Гвоздяр. 

- Я відчула, мені сказав сусід, що сталась аварія. Але я невіть не знала, що мої діти мають їхати тим автобусом. Але я відчула, - додала теща загиблого Ліна Тимощук.

Серед загиблих - також 20-річна акушерка Рівненського обласного перинатального центру Марина Шардакова

- Вона мала їхати додому. Хоча запізнювалась на цей рейс. Вона подзвонила та попросила почекати...Її, напевно, викинуло (з маршрутки, ред) від удару, - говорить мати загиблої дівчини Наталія Котяш. 

Як розповіли адвокати родичів загиблих, наразі вони готують документи щодо компенсації завданої моральної шкоди. 

- Працюємо у декількох напрямках. Будемо стягувати відшкодування шкоди для наших клієнтів від страхових компаній, а також від перевізників. З приводу сум - то це інше питання, - каже адвокат Василь Репецький 

За словами адвокатів, йдеться й про компенсацію для постраждалої 57-річної пасажирки маршрутки, яка єдина вижила в автокатастрофі. 

- В нас відбулась цілком адекватна розмова з перевізником пасажирів. Є повне сприяння та розуміння ситуації, яка склалась. У перевізника загинув водій, який керував транспортним засобом. Достатньо позитивно перевізник відгукується про цього водія. Зі своєї сторони він розуміє, що його вини в цьому немає. Готовий максимально сприяти, як у питаннях, пов'язаних з розслідуванням, так і у питаннях, пов'язаних з відшкодуванння шкоди. Що стосується перевізника вантажу, то на даний момент ми з ним ще не проводили розмову, але з тієї інформації, якою ми володіємо, то перевізник не дуже виявляє бажання чомусь сприяти та не висловлює розуміння того, що він може бути відповідальний за відшкодування шкоди, - розповів адвокат Дмитро Мелех. 

Про строки відшкодування шкоди адвокати наразі не говорять, проте сам процес попередньо може зайняти від 2 до 6 місяців. 

Читайте також