Рішення для водіїв та пішоходів: на «Ювілейному» з’явиться наземний пішохідний перехід

На вулиці Соборній у Рівному, неподалік магазину «Мілан», хочуть облаштувати наземний пішохідний перехід. Ідею депутата міської ради від фракції «Рівне Разом» Святослава Стельмащука підтримали на координаційній раді з питань безпеки дорожнього руху.

На згаданій ділянці дороги – жвавий рух транспорту. Поруч є підземний пішохідний перехід, однак люди ним майже не користуються. Підземка знаходиться у жахливому стані, всередині стоїть жахливий сморід, адже її використовують здебільшого як туалет.

– Цей перехід давно перетворився на вбиральню. Люди, які не знаходять, де справити свою нужду, просто спускаються у підземку. Мами з дітками, які прямують у садочок чи школу – всі перебігають дорогу, щодня наражаючи на небезпеку себе і водіїв. Напевне, цей підземний перехід треба ліквідувати і зробити нормальний наземний перехід – це буде найкращий варіант, – говорить мешканка мікрорайону «Ювілейний» Руслана Броновицька.

Місце небезпечне ще й тим, що на ньому постійно трапляються ДТП за участю пішоходів. Наявність сучасного наземного переходу з острівцем безпеки та відповідними дорожніми знаками дисциплінуватиме усіх учасників дорожнього руху.

За словами депутата Рівненської міської ради Святослава Стельмащука, щоб відремонтувати існуючий підземний перехід треба багато коштів, адже у ньому відсутня каналізація, освітлення та водопостачання. До того ж це не дасть гарантії, що підземкою користуватимуться люди. Тому єдиним логічним вирішенням, на думку представника фракції «Рівне Разом», є облаштування наземного переходу.

– Я, як депутат від цього округу, неодноразово звертався ще при попередній каденції до депутатського корпусу, до влади. Цього разу звернувся до секретаря міської ради Віктора Шакирзяна - людини, яка розуміється в будівництві. За його сприяння було прийняте рішення на координаційній раді про надання згоди на розроблення схеми організації дорожнього руху, яка дала старт розробці цілого проекту з урахуванням всіх будівельних норм, – розповів Святослав Стельмащук.

Облаштувати наземний пішохідний перехід зможуть не раніше, ніж у наступному році, адже для початку проектанти мають врахувати всі особливості та надати відповідні рекомендації. Згодом буде відомо, яку суму необхідно виділити з міського бюджету на реалізацію проекту. Який саме з’явиться перехід, регульований чи нерегульований – вирішуватиме проектувальник.

Що ж до вже наявного підземного переходу, то Святослав Стельмащук переконаний, що його варто у майбутньому відремонтувати та спробувати залучити орендарів. Попередньо депутат хоче провести опитування серед мешканців «Ювілейного», чи цікаво людям буде там щось купувати, якщо будуть квіти або інші торгові точки. Додає, що повністю законсервувати об’єкт буде дорожче, ніж косметично відремонтувати.

Читайте також