Рівне для ЗСУ: дрони та старлінки відправилися на передову

Рівне продовжує підтримувати ЗСУ. Так, окрім дронів обладнаних тепловізорами та дронів з потрійною камерою, від міста захисники розпочали отримувати старлінки. Сьогодні разом з вихованцями гімназії за числом 14 передали масштабну допомогу для 9 військових частин.

А це вісім розвідувальних дронів DJI Mavic 3 Thermal обладнаних тепловізорами, десять DJI Mavic 3 Pro з потрійною камерою та 13 Starlink.

Серед тих підрозділів, які отримали дрони та старлінки від Рівненської громади: 2-ий стрілецький батальйон, 104-та окрема бригада ТО, 112-та окрема бригада територіальної оборони, 71-ша окрема єгерська бригада, 93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр» та інші.

Виконувач обов’язків міського голови Рівного, секретар Рівнеради Віктор Шакирзян каже, що надзвичайно приємно передавати дрони для захисників спільно з дітками, учнями місцевих шкіл.

-  Starlink забезпечує критично важливий зв'язок, що сприяє підвищенню ефективності військових операцій та забезпеченню безпеки особового складу. А також він допомагає військовим оперативно обмінюватися інформацією, координувати дії та приймати тактичні рішення в режимі реального часу. Тому тепер разом з дронами ми від міста передаємо нашим захисникам ще і Starlink, - говорить очільник Рівного Віктор Шакирзян. - Щиро дякую всім рівнянам за сплату податків навіть у час війни та підтримку Збройних Сил України. Завдяки нашим спільним зусиллям ми маємо змогу купувати й швидко доставляти на фронт дрони, які стають очима наших захисників на полі бою. Окремо дякую депутатським фракціям Рівнеради за одностайну позицію та безумовну підтримку ЗСУ.

Рівне продовжуватиме закупівлі обладнання для ЗСУ. Адже зараз у нас усіх одна спільна мета – перемога. Самі ж військові наголошують, що такі передачі показують їм те, що вони на дарма стоять на передовій. Адже це вагома підтримка від платників податків. А малюнки, які передали учні школи, це взагалі надзвичайно цінний подарунок, який отримають військові кожної з бригад.

Дрони та старлінки одразу після їх придбання передають військовим. 

- Зараз ми об'єднані, як ніколи. Разом з колегами-депутатами, секретарем Рівненської міської ради передали вчергове речі для фронту. А така акція з дітками, це доказ того, що школярів виховують патріотами нашої держави. І з таким майбутнім нації ми обов'язково переможемо, - наголосила депутатка Рівненської міської ради Катерина Марчук.

Читайте також