Рівне формуватиме систему протидії домашньому насильству: що відомо

Рівне стало учасником проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства». У рамках даного проєкту місто буде формувати систему протидії подібним злочинам.

Про це повідомляють у Рівненській ОДА.

UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні, провів конкурсний відбір нових міст та громад для участі у проєкті на 2024-2026 роки.

Цьогоріч на участь у проєкті подались 33 міста. Було відібрано 8, серед яких і обласний центр Рівненщини. Таким чином Рівне впродовж 2024-2026 років підтримуватиме і розбудовуватиме систему протидії і запобігання гендерно зумовленому й домашньому насильству.

У межах співпраці з обраними громадами планується надання їм всебічної допомоги для розбудови та підтримки муніципальної системи запобігання та протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству у відповідності до пріоритетних напрямків Міністерство соціальної політики України та законодавства України, а саме у:

  • налагодженні належної координації та взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству на місцевому рівні;
  • створенні та забезпеченні належної діяльності спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб, зокрема притулків, денних центрів, кризових кімнат;
  • комплексній та спеціалізованій підготовці фахівців і фахівчинь з відібраних громад і вивчення досвіду інших міст України у даній сфері;
  • організації та проведенні серед мешканців та мешканок громади, зокрема серед дітей та молоді, інформаційних кампаній щодо запобігання та протидії насильству, роз’яснення його форм, проявів і наслідків.

Проєкт «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» розпочав роботу у травні 2020 року і наразі налічує 53 громади України. Громади для партнерства UNFPA обирає щорічно в межах конкурсу.

Читайте також