Рівне на відмінно впоралося з будівництвом Містечок Незламності - шведські партнери

Про це розповів представник Генерального директорату Європейської комісії Ніколас Говер, який сьогодні відвідав Рівне. Нагадаємо, місто Рівне стало першим, у якому реалізували проект будівництва Пунктів незламності з модульних будиночків, які отримала Рівненська громада завдяки проєкту Європейського Союзу RescEU у співпраці з шведською Агенцією з надзвичайних ситуацій MSB.

Будиночки обладнані всім необхідним для того, аби в разі виникнення надзвичайних ситуацій чи тривалих перебоїв з подачею тепла чи електроенергії могли бути розміщені люди. Або ж ці містечка слугуватимуть рівнянам в якості тимчасових пунктів обігріву.

Пан Ніколас спільно з секретарем Рівненської міської ради Віктором Шакирзяном та Народним депутатом України Дмитром Соломчуком відвідали перше Містечко Незламності, на мікрорайоні “Південний”, а також ознайомилися з ходом робіт зі спорудження такого ж містечка у Квасилові. 

Загалом у Рівному буде встановлено 4 таких містечка, розповів журналістам Віктор Шакирзян. За його словами їх спорудять у всіх великих мікрорайонах міста, зокрема, на мікрорайоні Північному та Ювілейному.

“Загалом, з переданих нашими шведськими партнерами п’ятисот будиночків, ми плануємо на першому етапі встановити близько 200 таких мобільних будиночків, інші, поки, залишаться у резерві, щоб якщо ситуація вимагатиме цього, розгорнути додаткові Містечка Незламності. Крім того, ми готові в разі надходження звернень від інших громад, передати якусь кількість будиночків іншим містам та територіальним громадам, провести у нашому тренувальному центрі навчання щодо того, як правильно і швидко вставлювати модульні будинки. У Рівному є підготовлений персонал, який зможе навчити інших. Найважливіше, що варто зазначити, що ці будиночки утеплені, укомплектовані всім необхідним, обігрівачами, автономним освітленням, ліжками. В разі критичної ситуації, ми матимемо можливість розмістити достатньо велику кількість людей, - зазначив секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

Представник Генерального директорату Європейської комісії Ніколас Говер каже вражений результатами проведених робіт.

“Оскільки, у першому Містечку Незламності на території ЖК «На Щасливому» роботи вже повністю завершені, у мене була можливість побачити кінцевий результат проведених робіт. Мені сподобалось, як місцева влада впоралась з цим проектом. налагодила роботу. Окрім цього, ми відвідали ще не завершене Містечко Незламності у селищі Квасилів. Там роботи по облаштуванню будиночків ще тривають. Робота кипить, і це не може не тішити”, - зазначив представник Генерального директорату Європейської комісії Ніколас Говер.

Напередодні, за сприяння волонтерів громадської організації “Рівне Разом” у павільйонах облаштували ігрові кімнати для дітей. У них волонтери завезли іграшки, альбоми, фломастери та інші необхідні для дозвілля дітей речі.