Рівне паралізують затори

 Десятирічна проблема

Ще десять років тому фахівці НУВГП проводили ґрунтовне дослідження. Воно показало, що до 2010 року буде колапс. Затримка руху в центральній та середній частинах міста збільшиться вдвічі. Це позначиться на швидкості руху. Якщо до необхідного вам місця ви добиралися за 15-20 хвилин, то в найближчі кілька років будете витрачати на поїздку ще зайвих півгодини.

Разом з тим, виникне й інша проблема: відсутність місць для парковки автомобілів. Буде хаотична стоянка, яка повпливає не тільки на рух автомобільного транспорту, але й на безпечне пересування пішоходів. Адже машини будуть ставити на тротуарах. Це все передрікали Рівному ще в 2007 році.

Виправити ситуацію змогли б спеціально організовані парковки. Розроблялася навіть програма їх облаштування, але на це потрібно було виділяти гроші. То ж про дослідження та організацію стоянок усі забули.


Щоб цього уникнути, міською владою було зроблено рівно нічого. Зараз за добу по вулиці Соборній проїжджає більше 20 тисяч автомобілів. Рівняни, які там мешкають, не мають змоги відкрити вікна, щоб провітрити квартири.

Крапля в морі

В центрі міста є близько 300 місць, де можна залишити транспорт.

Читайте також