Рівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУ

Рівненська міська рада вкотре закупила та передала безпілотники для різних війських з’єднань українського війська. За доброю традицією передача дронів придбаних коштом громади відбулася за участі платників податків, зокрема, з колективом та керівництвом однієї з великих продуктових компаній міста, яка в цей непростий для країни час продовжує працювати і сплачувати податки, а це, в свою чергу, дозволяє громаді міста купувати дрони і допомагати захисникам України боронити нашу країну від ворога. Цього разу більше двох десятків дронів отримали 12 військових частин.

Секретар Рівненської міської ради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян каже, надзвичайно важливо, аби кожен рівнянин, кожен мешканець нашої громади чітко розумів - у придбанні дронів є і його частка. Ця допомога, яку Рівне здійснює для Збройних Сил України - це спільний здобуток кожного, хто продовжує працювати і продовжує справно сплачувати податки.

“Сьогодні ми вкотре передаємо дрони DJI Mavic 3 Thermal з додатковою батареєю до них спільно з працівниками підприємств найбільших платників податків нашої громади. Цю партію надали з представниками Рівненської продуктової компанії, яка з перших днів повномасштабного вторгнення допомагала та допомагає нашим військовим медичними засобами та різноманітними продуктами. Важливо, аби кожен чітко розумів свою відповідальність, розумів, що їхні податки - це внесок у нашу Перемогу над ворогом. Ці квадрокоптери, які ми передаємо є надзвичайно необхідними для наших військових на лінії фронту, оскільки саме дрони дають можливість бачити ворога у темну пору доби, чим рятують життя наших військових. Хочеться вкотре подякувати нашим захисникам за оборону нашої держави, за мужність та хоробрість. Щиро вірю, що такі спільні зусилля місцевої влади, підприємців та українських захисників - якнайшвидше наблизять нашу перемогу над ворогом”, - зазначив Віктор Шакирзян.

Дрони отримали: 5-та окрема танкова бригада, 38-ма окрема бригада морської піхоти, 71-ша десантно-штурмова Єгерська бригада, 102-га бригада територіальної оборони, БПАК 503-ого окремого батальйону морської піхоти, 188 окремий батальйон територіальної оборони, 54 ОМБр розвідки, логістика, 10-ий армійський корпус 44 артилерійська бригада, 2-ий окремий стрілецький батальйон.

Нещодавно, Рівне оголосило чергову закупівлю дронів для ЗСУ. Цього разу мова йде про закупівлю 47 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Thermal та додаткових акумуляторів до них. Для цього оголосили тендер на 10 мільйонів гривень. Аукціон відбудеться 26 квітня, тож наразі триває прийом тендерних пропозицій. Це вже сьома закупівля квадрокоптерів за кошти міського бюджету. Планується поставка іще 200 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro та додаткових акумуляторів для них.