Рівне стане штаб-квартирою масштабного європейського гуманітарного проекту

Рівне стане штаб-квартирою масштабного європейського гуманітарного проекту з забезпечення тимчасовим житлом біженців з зони бойових дій.

Реалізуватиметься цей проект шведським агентством MSB і це стане частиною національного внеску Швеції у допомогу Україні.

Згідно з проектом, в Україну буде передано 4000 сучасних обладнаних автономними системами електропостачання мобільних будиночків, перші 500 з яких, як пілотний проект, будуть встановлені у Рівному.

Інші міста і регіони при встановленні таких мобільних будинків будуть спиратися на досвід і технічну підтримку спеціалістів з нашого міста.

«Зі свого боку, я обіцяю, що всі наші служби докладуть максимум зусиль, аби швидко опанувати технологію збирання і встановлення цих мобільних будинків і якнайшвидше розпочати впроваджувати цей проект в масштабах всієї країни», - зазначив Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

Віктор Шакирзян додав, що, нині, допомога від наших Шведських друзів надзвичайно важлива і потрібна Україні. Якщо Рівне, разом з європейськими партнерами, зможе допомагати іншим містам у вирішенні проблеми з розміщенням внутрішньо переміщених осіб, місцева влада зробить усе для цього можливе.

Читайте також