Рівне відвідав посол Польщі (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

Польська делегація на чолі з Надзвичайним та Повноважним послом Яном Пєкло, за участю Генерального Консула Вєслава Мазура відвідала Рівненську облдержадміністрацію, де зустрілась з керівництвом ОДА. 

Візит відбувся в рамках реалізації польсько-українського проекту та передачі сучасного обладнання для рятувальників Рівненщини. 

Безпековий напрямок далеко не єдиний спільний, це і культурні обміни, досвід в реалізації реформ тощо. Уже 15 років діє Угода про співпрацю Рівненщини та Варміно-Мазурського воєводства.

Розмовляючи на ці теми, не можна було лишити осторонь і менш приємні, а саме ухвалені в Польщі зміни до закону про Інститут національної пам’яті. Як вже коментував Президент Петро Порошенко, цей закон не відповідає принципам партнерства між нашими країнами. Важливо відзначити, що дискусія з Повноважним послом на цю дражливу тему була все ж конструктивною.

Обидві сторони погодились в тому, що питання історії та політики слід розділяти і краще спрямувати свої зусилля для побудови майбутнього.

Читайте також