"Рівнеазот" відновив роботу ключових цехів із виробництва міндобрив

"Рівнеазот", який належить олігарху Дмитру Фірташу, перезапустив базові цехи з виробництва міндобрив. 

Про це повідомляють у пресслужбі Group DF. 

Як зазначається, потужність запущеної лінії аміаку – 650 тонн аміаку/добу, неконцентрованої азотної кислоти – 1000 тонн азотної кислоти/добу. Цех аміачної селітри буде працювати по максимальній потужності лінії аміаку, тобто мінімум 40 тис. тонн селітри на місяць.

«Після завершення планової ремонтної кампанії завод успішно перезапущений. Можемо з впевненістю сказати, що до нового високого сезону ми підготувались. Ми провели тестування продукції після модернізації виробництва – якість повністю відповідає стандартам. Продукція відвантажується замовникам по всій країні, підприємство набирає обертів пропорційно зростанню попиту. Всі наші логістичні можливості залучені по максимуму для швидкої доставки продукції нашим покупцям відповідно до укладених угод. Переконаний, всі контракти буде виконано чітко та в строк. Так само, як і під час попередньої посівної», – коментує голова правління ПрАТ «Рівнеазот» Михайло Заблуда. 

Під час весняно-літньої кампанії 2024 на «Рівнеазоті» було відновлено роботу агрегату підготовки синтезу газу та модернізовано агрегат синтезу аміаку. Усі роботи були здійснені в межах інвестиційної програми OSTCHEM, що стартувала два роки тому та супроводжується значними інвестиціями в основні фонди заводу. Мета інвестицій в CAPEX – оптимізація витратних коефіцієнтів, скорочення втрат різних видів енергії та відповідно покращення показників собівартості готової продукції.

Читайте також