Рівненщина - серед лідерів за кількістю призваних чоловіків до лав ЗСУ, - Коваль

Ілюстративне фото

Рівненська область - у лідерах серед областей за кількістю призваних чоловіків до лав ЗСУ.

Про це повідомив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль журналістам "Арміяinform".

"Почнемо з того, що у нас не було таких кардинальних заходів силового сценарію - вручення повісток на блокпостах, на весіллях, на якихось масових заходах. Патріотизм у Рівненській області на високому рівні. Це не може не радувати. Тому у координації з військкоматами, центрами комплектації виконуємо завдання і йдемо до перемоги", - коментує Віталій Коваль.

Також у області наразі 7 тисяч працівників критичних сфер заброньовано. Йдеться про тих фахівців, які є надважливими для функціонування підприємств та виробництв.

"Ми розуміємо, що деякі спеціальності - це ті професіонали, на яких тримаються цілі підприємства. Наприклад, Льонокомбінат - 70 чоловіків є наладчиками обладнання. Це ті, хто безпосередньо займається готовністю ліній до виробництва. Це спрощує роботу 900 жінкам. Зберегти таких спеціалістів - наладчиків апаратури, технологів - дуже важливо. На сьогодні 7 тисяч працівників заброньовано. Вважаємо, що буде доцільно спростити цю процедуру і розширити перелік спеціальностей для того, щоб ми могли збалансовано в області виконувати завдання по наповненню бюджетів", - зазначив очільник області.

Бронювання військовозобов’язаних — це надання відстрочки від мобілізації працівникам, без яких неможливе функціонування підприємства, установи або організації у воєнний час.

Щодо переселенців, то 48% чоловіків ВПО стали на облік і вже сьогодні служать у Збройних силах України.

Читайте також