Рівненщина близька до "жовтої" зони: яких змін варто очікувати

Рівненщина близька до виходу з "червоної" зони. Однак, серйозних послаблень очікувати не варто, адже згідно постанови Кабінету Міністрів обмеження "жовтої" зони з 6 грудня посилять.

Сьогодні заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко розповів, що варто чекати мешканцям області з переходом у "жовту" зону.

"Від 6 грудня діятимуть нові правила та обмеження, які стосуються саме  "жовтої" зони. Ми бачимо позитивну динаміку - кількість хворих, заповненість ліжок, всі інші ключові індикатори, які свідчать про перехід з однієї зони в іншу, зменшуються. Рішення про перехід в "жовту" зону буде прийнято державною комісією та обласною комісією ТЕБ і НС", - зазначив пан Тимошенко.

Чиновник наголосив, що Рівненщина досі у "червоній" зоні. У разі переходу до "жовтої" зони з 6 грудня будуть діяти дещо інші правила, які багато в чому подібні:

  • заборонено відвідування закладів освіти, якщо на самоізоляції перебуває більш як 50 відсотків учнів і працівників. 
  • заборонено проведення масових заходів, робота закладів культури, спортзалів, басейнів, закладів громадського харчування (окрім роботи на виніс та доставки), міжобласні та міжнародні перевезення.
  • змінився термін дії "жовтого" сертифікату про вакцинацію - 30 днів. Раніше він діяв 120 днів.

Винятком є обставини, коли всі працівники вакциновані від коронавірусу хоча б однією дозою. Також може бути негативний ПЛР-тест або сертифікат про одужання.

Підприємці, які працюють із прийомом відвідувачів, мають перевіряти у них "ковідні" документи

Деякі зміни постанова передбачає і для "зеленого" рівня епіднебезпеки. Це стосується транспорту. Йдеться про те, що в "зеленій" зоні забороняється перевезення пасажирів у внутрішньообласному транспорті, за винятком повної вакцинації. Загальна кількість пасажирів має дорівнювати кількості сидячих місць і 50 відсотків місць для стояння. 

Читайте також