Рівненщина готується здивувати туристів цікавими заходами

У 2020 році на Рівненщині планують провести низку цікавих культурно-мистецьких заходів. Управління культури і туризму Рівненської ОДА анонсувало більше 40 різноманітних подій – історичні, музичні та кулінарні фестивалі, міжнародні пленуми та симпозіуми, а також відзначення пам’ятних дат.

Цьогоріч виповнюється 500 років від створення найдавнішого українського Євангелія – Нобелівського. Його оригінал перебуває в науковій бібліотеці литовського Вільнюса. Цей документ є найдавнішою писемною пам'яткою українського Полісся. Новопризначена начальниця управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації Любов Романюк зауважила, що батьківщина писемної пам’ятки гідно відзначить круглу дату.

Крім цього, у 2020 році свої ювілеї відзначать міста Дубно та Острог. З цієї нагоди готують насичену культурну програму та очікують підвищеної цікавості з боку туристів.

– Важливо, щоб ці міста відвідало якомога більше людей. Ми готуємо не лише до днів міст заходи, готуємо цікаві виставки, які не обмежені в часі. Хочемо бачити на цих заходах не лише рівнян, а й представників інших регіонів, – додала Любов Романюк.

Масштабно хочуть відсвяткувати і 560-ту річницю від дня народження Костянтина Острозького. Зокрема, заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг зазначив, що постать Князя Острозького заслуговує особливої уваги. В навчальних закладах будуть проведені уроки, під час яких школярі зможуть більше дізнатися про видатного земляка.

Окрім вищезазначених ювілеїв, управління культури і туризму РОДА анонсувало проведення різноманітних реставрацій та археологічних досліджень. Усі заходи будуть спрямовані на підвищення туристичного потенціалу Рівненщини та популяризації культурної спадщини області.

Читайте також