Рівненщина отримає ангіограф, завдяки якому виявлятимуть судинні патології

Рівненщина отримає сучасний ангіограф за співфінансування ЄС.

Про це повідомили в Рівненській ОДА.

Нещодавно пройшов відбір проєктів транскордонного співробітництва у рамках Програми Interreg NEXT Польща - Україна 2021-2027. Свої напрацювання на розгляд Моніторингового комітету представили шість областей України спільно з регіонами та громадами Республіки Польщі.

Моніторинговий комітет Програми прийняв рішення про надання грантів для 20 проєктів за напрямком «Здоров’я». Загалом було подано 115 конкурсних заявок.

«Одним із переможців конкурсу став спільний проєкт Рівненської обласної клінічної лікарні та лікарні ім. Єнджея Снядецького з Підляського воєводства. Саме цей заклад відвідало керівництво Рівненської ОДА в березні цього року та налагодило партнерські відносини. Відтак Рівненщина вперше за останні роки отримала змогу реалізувати проєкт на рівні транскордонного співробітництва. Продовжуємо розвивати нашу міжнародну співпрацю», - повідомив заступник голови ОДА Сергій Гемберг.

У результаті Рівненська обласна клінічна лікарня отримає сучасний ангіограф, завдяки якому лікарі зможуть проводити діагностику пацієнтів із судинними захворюваннями та виявляти патології. Отож мешканці Рівненщини із захворюваннями серцево-судинної системи, зокрема, у випадку інсульту чи інфаркту міокарда, зможуть отримати якісну медичну допомогу.

Програма Interreg NEXT Польща - Україна 2021-2027 спрямована на розвиток прикордонних регіонів двох країн і діє в рамках цілі «Європейське територіальне співробітництво».

Читайте також