Рівненщина попрощалася з чотирма Захисниками

Рівненщина провела в останню дорогу чотирьох Героїв-Захисників. У Рівному попрощалися із В’ячеславом Вітушкіним і Віктором Кравчуком, на Володимиреччині – із Миколою Блищиком, у Рокитнівській громаді – із Володимиром Яцутиком.

Про це повідомили в Рівненській ОДА.

В’ячеслав Вітушкін народився 3 червня 2003 року в Рівному. Закінчив місцеву школу № 11, професійно-технічне училище № 1, здобув професію штукатура-муляра. Коли виповнилося 18 років, В’ячеслав підписав контракт із ЗСУ. Через кілька місяців, у тому ж 2021-му, захисник відбув у зону проведення ООС. Практично весь час служив на Харківському напрямку, на передовій. На війні В’ячеслав був поранений, мав чотири важкі контузії. 13 лютого цього року 20-річний старший солдат помер, коли на кілька днів приїхав додому.

Віктор Кравчук народився в селі Кутянка на Острожчині 7 травня 1976 року. Після школи вчився в Рівненському державному технічному університеті за спеціальністю «Гідромеліорація». Згодом працював на деревообробному підприємстві «Пода-Волинь» у Луцьку. Віктор не підлягав мобілізації, разом із дружиною виховували двох дітей, одна з яких – з інвалідністю. Однак у квітні 2022 року він пішов на фронт добровольцем. Пів року тому в сім’ї сталося горе – померла дитина з інвалідністю. 47-річний капітан служив на Миколаївському напрямку. Серце воїна зупинилося 10 лютого цього року.

Микола Блищик – житель села Зелене Володимирецької громади Вараського району. Захисник народився у 1983 році. Солдат служив у Донецькій області, був навідником кулеметного взводу. 40-річний військовослужбовець загинув 11 лютого цього року. Поховали воїна в рідному селі.

Володимир Яцутик проживав у селищі Томашгород Рокитнівської громади. Захисник народився у 1982 році. Був солдатом резерву. Військовослужбовець проходив лікування в одному з медзакладів Львова. На жаль, 2 лютого воїн помер унаслідок хвороби. Поховали бійця в рідному селі.

"Щирі співчуття рідним і близьким захисників. Вічна та світла пам'ять воїнам!".

Читайте також