Рівненщина посіла четверту сходинку серед регіонів за безбар`єрністю ЦНАПів

Рівненщина має високий показник доступності ЦНАПів.

Про це повідомили у пресслужбі Рівненської ОДА.

Як зазначається, рівень облаштування Центрів наданння адміністративних послуг області з урахуванням потреб осіб з інвалідністю становить 82 %.

Це - четвертий показник серед регіонів України. Вищі сходинки посіли тільки Львівська, Дніпропетровська області та Київ.

Цей показник включає наявність одразу декількох безбар'єрних рішень: пандус, сходи з поручнями, місця для розміщення дитячих колясок, санітарна кімната, матеріали зі шрифтом Брайля й технічні рішення для осіб з порушенням слуху.

«Майже всі Центри надання адмінпослуг Рівненщини обладнані пандусами (96%), сходами з поручнями (90%) та місцями для дитячих колясок (96%). Плануємо, аби всі ЦНАПи стали стовідсотково безбар'єрними просторами – як у фізичній доступності, так і в наданні послуг», - розповів заступник голови РОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Олександр Терещенко.

Також на сьогодні 71 % Центрів мають обладнані санітарні кімнати та матеріали, що надруковані шрифтом Брайля, а в 67 % наявні технічні рішення для обслуговування осіб з порушенням слуху.

Нині в Рівненській області діють 49 ЦНАПів і 81 віддалене робоче місце.

Читайте також